Ekokymppin logo

Ajankohtaista

04.12.2017
Joulun ekovinkit ja lajitteluohjeet Lue lisää
04.12.2017
Kotitalouksien jätemaksuihin ei korotuksia Lue lisää
28.11.2017
Kokeilu muovipakkausten keräyksestä alkaa Kuhmon lajitteluasemalla, energiajäte poistuu kokonaan Lue lisää
15.11.2017
Kinkkutemppu tulee Lue lisää
15.10.2017
Hirven luut, nahat ja päät jätekeskukseen tai lajitteluasemalle Lue lisää

24.05.2011

Romu loppunut Kainuusta?

Vasta muutama kyläyhdistys on ilmoittautunut mukaan kesän romuralliin. Alkaako metalliromu loppua kyliltä, Kainuun jätehuollon kuntayhtymän käyttöpäällikkö Esa Kumpulainen ihmettelee.

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä ja Kainuun Nuotta järjestävät jo perinteeksi tulleen metalliromun keräyskampanjan Kainuussa 28.6. – 31.7.

 Paikallisina yhteistyökumppaneina ovat kyläyhdistykset, joille hyvitetään kerätystä metalliromusta keruuajankohdan käypä hinta. Romuautoista ei saa hyvitystä. Kyläyhdistykset hankkivat keruupaikan ja tiedottavat siitä alueidensa asukkaille.

Romukampanjaan ovat ilmoittautuneet Pyhäkylä ja Saarikylä Suomussalmelta, Hietaperä Kuhmosta. Soidinvaara Sotkamosta ja Vuoreslahti Kajaanista.

Romunkeräykseen kelpaa kaikki metalli. Sinne voi tuoda aitaverkot, piikkilangat, kattopellit, rännit, kiukaat, polkupyörät, maatalouskoneet, tyhjät tynnyrit avonaisina, romuajoneuvot ja muut kierrätysmetallit. Myös kodin pienmetalli otetaan vastaan esimerkiksi tynnyriin tai metalliseen pönttöön pakattuna.

Kyläyhdistykset vastaavat keräysalueen siistimisestä sen jälkeen, kun romut on noudettu kampanjan päätyttyä.

Lisätietoja

Käyttöpäällikkö Esa Kumpulainen

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä

puhelin 044  7100059.