Ekokymppin logo

Ajankohtaista

16.10.2017
Jätekeskuksella lajittelulaiturin avajaiset ja kahvitarjoilu Lue lisää
15.10.2017
Hirven luut, nahat ja päät jätekeskukseen tai lajitteluasemalle Lue lisää
13.10.2017
Kalenterin kuvakilpailun tuloksena tasokkaita kuvia Lue lisää
29.09.2017
Näyttely #muoviroskainstallaatio Kajaanin pääkirjastolla 4.-31.10.2017 Lue lisää
01.09.2017
Puutarhajätteiden vastaanotto Lue lisää

18.04.2011

Puutarhajäte Auralaan tai lajitteluasemalle

Taas rapsutellaan pihanurmia ja leikellään pihapuita ja pensasaitoja, kun viimeisetkin lumet haihtuvat. Risut ja haravointiperät voi viedä tuttuun tapaan maksutta Kajaanissa Auralaan ja muissa kunnissa lajitteluasemalle, ellei niitä muhiteta mullaksi omassa puutarhakompostissa.

Auralassa on itsepalvelu ja avoimet portit. Sinne kuuluvat vain risut, oksat ja muu puutarhajäte, eivät muut jätteet. Muoviset ja muut säkit pitää viedä pois esimerkiksi energiajäteastiaan.

Auralan maksuton käyttö voi loppua, jos sinne raahataan jäteöljyjä, televisioita, rautaromua tai sekajätettä.  Kuvaputkiteeveet, muut sähköromut ja vaaralliset jätteet, kuten akut ja öljyt, voi viedä ilmaiseksi Entrinkiin, jonne on useimmilla lyhyempi matkakin kuin Auralaan.

Hyrynsalmen. Kuhmon, Paltamon ja Sotkamon lajitteluasemilla risukasat ovat porttien ulkopuolella, joten puutarhajätettä voi viedä silloin, kun itselle parhaiten sopii. Vaalassa lajitteluasemalle otetaan vain risut ja oksat. Haravointitähteet voi viedä jätevedenpuhdistamolle.

Haja-asutusalueen jätemökkeihin eli aluekeräyspisteisiin puutarhajätettä ei saa viedä.