Ekokymppin logo

Ajankohtaista

16.10.2017
Jätekeskuksella lajittelulaiturin avajaiset ja kahvitarjoilu Lue lisää
15.10.2017
Hirven luut, nahat ja päät jätekeskukseen tai lajitteluasemalle Lue lisää
13.10.2017
Kalenterin kuvakilpailun tuloksena tasokkaita kuvia Lue lisää
29.09.2017
Näyttely #muoviroskainstallaatio Kajaanin pääkirjastolla 4.-31.10.2017 Lue lisää
01.09.2017
Puutarhajätteiden vastaanotto Lue lisää

24.04.2013

Kodin maalinjämät keräykseen kauppareissulla

Ensi perjantaina ja lauantaina vietetään perinteisiä Prisman ympäristöpäiviä, joissa on myös Ekokympin vaarallisen jätteen keräys. Kotitalouksien vaarallisia jätteitä otetaan maksutta vastaan Prisman yläparkkipaikalla perjantaina 26. huhtikuuta ja lauantaina 27. huhtikuuta kello 10 – 18.

Keräystempauksen järjestää Kainuun jätehuollon kuntayhtymä yhdessä Prisman kanssa. Kotien vaarallista jätettä eli ongelmajätettä otetaan vastaan Entringissä Syväojankadulla ja Majasaaren jätekeskuksessa maksutta vastaan ympäri vuoden.

Vaarallinen jäte tarkoittaa samaa kuin aiemmin käytetty termi ongelmajäte. Kodin vaarallisia jätteitä ovat esimerkiksi akut, loistelamput ja energiansäästölamput. Myös öljyt, liuottimet, lakat, maalit, puhdistusaineet, torjunta-aineet ja muut kemikaalit ovat vaarallista jätettä.

Vaarallisia jätteitä ei saa kaataa maahan eikä viemäriin, eikä niitä saa sekoittaa muihin jätteisiin. Niitä ei saa viedä metsään, ei haudata maahan eikä polttaa.

Kevätsiivouksessa varastojen nurkista löytyviä öljyjä, liuottimia tai muita kemikaaleja ei saa sekoittaa keskenään, vaan ne on parasta tuoda keräykseen omissa pakkauksissaan.

Prisman keräykseen ei oteta sähkölaitteita, vaan ne viedään Entrinkiin. Lääkkeitä ja elohopeakuumemittareita voi tuoda Prisman keräykseen. Muina aikoina niitä otetaan vastaan apteekeissa.

Muissa Kainuun kunnissa vaaralliset jätteet voi toimittaa kuntien lajitteluasemille. Kotitalouksien vaaralliset jätteet otetaan vastaan maksutta.