Ekokymppin logo

Ajankohtaista

02.02.2018
Ekokympin jätehuoltomääräykset uudistetaan Lue lisää
23.01.2018
Kalenterin 2019 valokuvakilpailu: Luonnosta voimaa Lue lisää

30.06.2014

Ekokymppi järjestää perinteisen kotitalouksien vaarallisen jätteen ja sähköromun keräyksen Vuolijoella lauantaina 5. heinäkuuta. Tuttuun tapaan Ekokemin rekka parkkeeraa Otanmäen Siwan pihaan ja Vuolijoen S-marketille. Otanmäessä keruuaika on kello 10 - 11.45 ja Vuolijoella kello 12.15 - 14.

Keräykseen voi tuoda kotien vaaralliset jätteet, kuten jäteöljyt, polttonesteet, suodattimet, jäähdytys- ja jarrunesteet, romuakut, iskunvaimentimet, maalit, lakat, liuottimet, torjunta- ja suoja-aineet sekä vanhentuneet lääkkeet.

Myös sähkölaitteita otetaan vastaan, esimerkiksi pesukoneet, jääkaapit, pakastimet, sähköhellat, televisiot, tietokoneet, radiot ynnä muut rikkinäiset tai poistettavat kodinkoneet ja pienlaitteet. Keräykseen voi tuoda myös loisteputkia ja lamppuja.

Vuolijoen alueella järjestetään vaarallisen jätteen ja sähköromun keräys, koska siellä ei ole niiden pysyvää vastaanottopistettä. Kajaanissa pysyviä vastaanottopaikkoja ovat Entrinki ja Majasaaren jätekeskus. Muualla Kainuussa vaarallinen jäte ja sähköromu viedään lajitteluasemille. Apteekit ottavat vastaan vanhentuneita tai käyttämättä jääviä lääkkeitä.

Suunnitteilla on vastaavanlainen keräystempaus Suomussalmen pohjoisosissa.