Ekokymppin logo

Ajankohtaista

16.10.2017
Jätekeskuksella lajittelulaiturin avajaiset ja kahvitarjoilu Lue lisää
15.10.2017
Hirven luut, nahat ja päät jätekeskukseen tai lajitteluasemalle Lue lisää
13.10.2017
Kalenterin kuvakilpailun tuloksena tasokkaita kuvia Lue lisää
29.09.2017
Näyttely #muoviroskainstallaatio Kajaanin pääkirjastolla 4.-31.10.2017 Lue lisää
01.09.2017
Puutarhajätteiden vastaanotto Lue lisää

12.06.2014

Jätteiden aluekeräyspisteiden sekajäteastiat on tarkoitettu kotien roskapusseille. Aluekeräyspisteille ei saa viedä isoja jätteitä, kuten sohvia tai kodinkoneita.

Aluekeräyspisteitä on Kainuun kunnissa useita kymmeniä. Ne palvelevat Ekokympin aluekeräysmaksun maksaneita asiakkaita, sekä vakituisia asukkaita että mökkiläisiä. Paikalliset jätehuoltoyritykset huolehtivat jätemökkien astioiden tyhjentämisestä.

Suuret jätteet, kuten vanhat sohvat, tulee viedä lajitteluasemille tai Majasaaren jätekeskukseen niiden aukioloaikoina. Aukioloajat näkee esimerkiksi joka kotiin jaetusta Ekokympin vuosikalenterista, johon ajat on painettu vihreällä kunkin päivän kohdalle.

Hyötyjätteet, esimerkiksi  paperit, pahvit, lasit ja metallit viedään ekopisteille. Niitä on kauppojen pihoissa, joten hyötyjätteiden kierrätys sujuu kätevästi kauppareissulla. Muutamilla aluekeräyspisteillä on myös hyötyjätekeräystä.

Sähkölaiteromut ja rikkinäiset kodinkoneet voi viedä maksutta lajitteluasemille tai Entrinkiin.

Aluekeräyspisteillä on kameravalvonta. Kuvien perusteella jätemökkien väärinkäyttäjät tunnistetaan ja heiltä peritään siivouksen ja jätteen kuljetuksen kulut.

Aluekeräyspisteiden liikatäytöstä ja väärinkäytöstä voi ilmoittaa numeroon 08 636 611 kello 9 – 15 tai sähköpostilla osoitteeseen info@ekokymppi.fi.