Ekokymppin logo

Ajankohtaista

16.10.2017
Jätekeskuksella lajittelulaiturin avajaiset ja kahvitarjoilu Lue lisää
15.10.2017
Hirven luut, nahat ja päät jätekeskukseen tai lajitteluasemalle Lue lisää
13.10.2017
Kalenterin kuvakilpailun tuloksena tasokkaita kuvia Lue lisää
29.09.2017
Näyttely #muoviroskainstallaatio Kajaanin pääkirjastolla 4.-31.10.2017 Lue lisää
01.09.2017
Puutarhajätteiden vastaanotto Lue lisää

02.05.2013

Kotipihojen rapsutukset ja risusavotat ovat alkaneet. Pihojen haravointikasat ja metsätähteet eli risut ja oksat saa Kajaanissa viedä maksutta Auralan kompostiin ja muissa Kainuun kunnissa Ekokympin lajitteluasemalle. Hyrynsalmen, Kuhmon, Paltamon ja Sotkamon lajitteluasemilla risukasat ja -lavat ovat porttien ulkopuolella, joten puutarhajätettä voi viedä milloin tahansa. Myös Kajaanin Aurala on avoinna ympäri vuorokauden. Puolangalla, Ristijärvellä ja Suomussalmella puutarhajätettä otetaan vastaan lajitteluasemilla vain aukioloaikoina. Vaalassa lajitteluasemalle otetaan vain metsätähde eli risut ja oksat, ja haravointitähteet voi viedä Vaalan jätevedenpuhdistamolle.

Risuja ja haravointijätteitä otetaan vastaan vain erikseen lajiteltuna, koska niiden jatkokäsittely on erilainen. Haravointijäte voi sisältää vähän multaa tai hiekkaa, mutta ei kiviä tai roskia. Metsätähde eli risut ja oksat haketetaan ja hyödynnetään energiantuotannossa ja biojätteen kompostoinnin seosaineena. Haravointijäte hyödynnetään sellaisenaan kompostoinnin seosaineena.

Metsätähteitä ja haravointijätettä ei saa viedä haja-asutusalueen jätemökkeihin eli aluekeräyspisteisiin.

Kantojätettä ei oteta Auralaan
Kantoja ei saa viedä Auralaan, vaan Kajaanissa niille oikea osoite on Majasaaren jätekeskus. Muissa Kainuun kunnissa kantojäte viedään lajitteluasemille. Jos kanto on maa-aineksista puhtaaksi kopisteltu, sen tuominen on kotitaloudelle maksutonta. Sen sijaan maa-aineksia sisältävä kantojäte on maksullista. Maksu peritään myös, jos tuo suuren kuorman kantoja.

Lajitteluasemilla alkaa kesäaika
Lajitteluasemilla otetaan käyttöön tällä viikolla kesäkauden aukioloajat - asemat palvelevat normaalien aukioloaikojen lisäksi parillisten viikkojen lauantaina kello 10-13. Kesäaukiolot kestävät elokuun loppuun saakka. Ekokympin lajitteluasemat