Ekokymppin logo

Ajankohtaista

16.10.2017
Jätekeskuksella lajittelulaiturin avajaiset ja kahvitarjoilu Lue lisää
15.10.2017
Hirven luut, nahat ja päät jätekeskukseen tai lajitteluasemalle Lue lisää
13.10.2017
Kalenterin kuvakilpailun tuloksena tasokkaita kuvia Lue lisää
29.09.2017
Näyttely #muoviroskainstallaatio Kajaanin pääkirjastolla 4.-31.10.2017 Lue lisää
01.09.2017
Puutarhajätteiden vastaanotto Lue lisää

28.09.2012

Kotipihan ruohosilput, haravointikasat ja leikatut oksat saa Kajaanissa viedä maksutta Auralan kompostiin ja muissa Kainuun kunnissa Ekokympin lajitteluasemalle. 

Hyrynsalmen, Kuhmon, Paltamon ja Sotkamon lajitteluasemilla risukasat ovat porttien ulkopuolella, joten puutarhajätettä voi viedä silloin, kun itselle parhaiten sopii. Kajaanin Auralan komposti on myös avoinna ympäri vuorokauden. Puolangalla, Ristijärvellä ja Suomussalmella puutarhajätettä otetaan vastaan lajitteluasemilla vain aukioloaikoina. Vaalassa lajitteluasemalle otetaan vain metsätähde eli risut ja oksat. Haravointitähteet voi viedä Vaalan jätevedenpuhdistamolle. Ekokympin lajitteluasemat

Risuja ja haravointijätteitä otetaan vastaan vain erikseen lajiteltuna, koska niiden jatkokäsittely on erilainen. Haravointijäte voi sisältää vähän multaa tai hiekkaa, mutta ei kiviä tai roskia. Metsätähde eli risut ja oksat haketetaan ja hyödynnetään energiantuotannossa ja biojätteen kompostoinnin seosaineena. Haravointijäte hyödynnetään sellaisenaan kompostoinnin seosaineena.

Metsätähteeseen kuuluvat vain risut ja oksat ja haravointijätteeseen ruohosilput ja lehtikarikkeet, eivät muut jätteet. Muoviset säkit pitää viedä pois esimerkiksi omaan energiajäteastiaan.

Metsätähteitä ja haravointijätettä ei saa viedä haja-asutusalueen jätemökkeihin eli aluekeräyspisteisiin.

Kantojätettä ei oteta Auralaan

Kantoja ei saa viedä Auralaan, vaan Kajaanissa niille oikea osoite on Majasaaren jätekeskus. Muissa Kainuun kunnissa kantojäte viedään lajitteluasemille. Jos kanto on maa-aineksista puhtaaksi kopisteltu, sen tuominen on kotitaloudelle maksutonta. Sen sijaan maa-aineksia sisältävä kantojäte on maksullista. Maksu peritään myös, jos tuo suuren kuorman kantoja. Lisätietoa hinnoista ja lajittelusta löytyy "Lajitteluasemat palvelevat 2012" -esitteestä.